Historie

Lokomotiv Fana

Ishockeyklubb

 

Fana ishockeyklubb ble stiftet 21.desember 2006 av en kameratgjeng som hadde sin opprinnelse fra en treningsgjeng fra Slåtthaug.

Sesongen 2008/09 ble laget påmeldt i 3 divisjon for å prøve nivået som var der. Laget endte på siste plass men på 18 spilte kamper den sesongen vant Fana 3. Samtidig hadde klubben vokst og flere spillere ønsket kun å trene. Med mottoet en klubb for alle etablerte Fana en mosjonsgruppe som trente en gang i uken. Mosjonistgruppen ble en stor suksess og var påmeldt med 30 spillere innen kort tid.

Sesongen 2009/10 ble en helt annen historie og fortelle, denne sesongen var laget yterligere forsterket og med en samarbeidsavtale med Bergen ishockeyklubb. Fana kunne da benytte seg av unge spillere som ikke klarte og etablere seg på A-laget deres. Sesongen endte med med 2 utklassingseire mot tabelltoer Kråkene fra Moss, noe som gjorde Lokomotiv Fana til seriemester allerede i sitt andre år i seriesystemet.

Laget ønsket og satse videre og tok steget opp i 2 divisjon den påfølgende sesongen. Nivået her var vesentlig høyere enn i 3 divisjon så Fana endte sist og måtte igjen ta steget ned til 3 divisjon.

3 Divisjon er nå blitt delt opp fra og være en nasjonal serie til regional, med en avdeling på Vestlandet/sørlandet og en avdeling på Østlandet.

Vinner av avdelingene spiller så en finalekamp om retten til opprykk. Fana ishockeyklubb fikk før denne sesongen gjennomslag for en regelendring i ishockeyforbundet da laget meldte på 2 lag i årets 3 divisjon avd vest. Fana's førstelag har ambisjoner om å rykke direkte opp igjen til 2 divisjon, men vet at det blir tøft. Fana 2 er et lag med litt mindre ambisjoner, men de også liker og vinne kamper.

 

Lokomotiv Fana 2013 - Alle rettigheter reservert

Neste kamp

Fana- Gjøvik

06.12.14 kl 18.00

Bergenshallen

 

Fana - Gjøvik

Bergenshallen

07.12.14

kl. 16.15